torsdag 16 september 2010

I tisdags

Frukost: Havergrynsgröt, osockrad lingonsylt, lättmjölk

Träning: 45 minuters spinning

Mellanmål: En morot

Lunch: Pasta med kronärtskockssås

Mellanmål: en morot

Middag: Kycklingfilé i balsamvinagersås och klyftpotatis. Vindruvor till efterätt. Vi hade middagsgäster.

Kvällsmat: Ett smörgåskex

4 kommentarer:

  1. Men du, det är för lite mat ju. I alla fall när du tar ett spinningpass. Kolhyderater direkt efter passet, swish säger det, så har du bränt upp dem och gjort muskler av dem.

    SvaraRadera
  2. Fast nä, jag har provat den varianten. Förrut åt jag alltid en macka direkt efter träning, men det bl.a. när jag slutade med det som jag började gå ner i vikt

    Jag vet inte om jag kan skylla på min PCO? Men jag har väldigt svårt att gå ner i vikt, och dessutom att behålla vikten. Jag kan äta väldigt mycket mindra än andra. Men om det här inte lyckas så lovar jag att prova t.ex. GI-kost.

    SvaraRadera
  3. Jag tror såhär:
    Du har ställt till din förbränning i och med dina ätstörningar tidigare i livet. Det behövs inte mycket för att din kropp ska gå i försvar och sänka förbränningen, just för att den har lärt sig att den ibland måste gå på svältkost. Så, om du vill gå ner i vikt och försöka hålla din vikt så tror jag att du behöver gå från andra hållet: i stället för att minska energiintaget ytterligare så behöver du försöka öka din förbränning. Både förbränningen när du tränar och grundförbränningen. Du bör alltså äta ordentligt och regelbundet, med ganska korta intervaller. Dessutom bör du försöka bygga muskler eftersom mer muskelmassa ökar grundförbränningen. Alltså träning med tunga vikter (inte body-pump)och få repetitioner. När du bygger muskler går du upp i muskelvikt men ner i fettvikt. Du kan alltså gå upp och ändå bli smalare, så viktigt med måttband i stället för våg här så att du inte blir avskräckt. Kom också ihåg att träningsvärk visar ungefär 1 kg plus på vågen på grund av vätska i musklerna.

    För att du ska kunna bygga upp muskler måste du ha bränsle att bygga av. Alltså mat efter träningen. Kolhyderater direkt efter passet, inom det fönster på 30 min där kroppen behöver det och förbränner alltihop. När du slutade äta macka efter passet och gick ner i vikt kan det nog vara så att din muskelmassa minskade och du blev lättare, vilket knappast var det du eftersträvade.

    PCO hänger väl ihop (om jag bara löst slänger ihop, utan att dubbelkolla) med bland annat insulinkänslighet? Insulinkänslighet hänger ihop med fettförbränning på något vis. Och med bukfettma. Visst är det så att PCO ger lite "manliga" reaktioner, ex-vis ökad behåring och risk för fett exempelvis magen (där män samlar) i stället för på rumpa och lår.

    Men, som sagt, jag tror att det är ökning av grundförbränningen du ska satsa på för att gå ner i (fett)vikt, inte ett för lågt energiintag eftersom det bara resulterar i att förbränningen går ner ännu mer och du får ännu svårare att behålla vikten. Jag tror också att du är känsligare för socker (och snabba kolhyderater) i och med din PCO.

    Vad tror du om allt detta i din kyl:
    http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/2010/08/10/vi-gar-och-shoppar/
    (jag gillar Olgas blogg skarpt men sållar vad jag vill praktisera själv)

    KRAM från Maja - som tycker att du ska ta hand om dig ordentligt, och dessutom tycker att du är väldigt fin som du är.

    SvaraRadera
  4. Fast faktum är att jag tycker att jag äter precis som hon rekommenderar.

    Och det kommer inte att hända att jag styrketränar. Så viktigt är det inte för mig att ändra min kropp. Jag älskar att träna pass och kommer att fortsätta göra det.

    Du har säkert rätt, men det här har fungerat för mig förut, och inget annat har gjort det så jag kör vidare ett tag till. Och som sagt fungerar det inte kommer jag att byta taktik.

    Jag har bara bukfetma, och är rätt så vältränad i resten av kroppen, så kanske är det PCO:n? Å andra sidan har jag inga andra symptom kvar, så jag kan nog egentligen inte skylla på den.

    Tack för dina superbra tips snygging!

    Kramar

    SvaraRadera